Art Journal

Veel mensen krijgen energie van creatief bezig zijn, maar zijn minder vaak creatief bezig dan ze zouden willen. Er zijn hiervoor vaak twee belangrijke redenen. Ten eerste lukt het de meeste mensen niet om creatief bezig zijn een prioriteit te geven in hun leven. Het kan altijd morgen of later. Creativiteit is niet urgent, maar wel belangrijk. Creatief bezig zijn heeft namelijk vele positieve effecten, zoals het vernieuwen van motivatie, het verminderen van stress en angst, het helder krijgen van gedachtes en gevoelens, het denken in oplossingen en het verhogen van de productiviteit. Ondanks dat creatief bezig zijn goed voor ons is en daarmee belangrijk, is het echter bijna nooit urgent. Dit maakt dat het vaak laag op de agenda van de meeste mensen staat waardoor ze minder creëren dan ze zouden willen.

Als het mensen wel lukt om creativiteit een vaste plek in hun leven te geven, bijvoorbeeld door een tijdsperiode op de dag ervoor te reserveren, dan lopen sommige mensen tegen een tweede probleem aan. Ze zijn inspiratieloos op de tijd die ze hebben ingepland. Ze hebben geen idee wat ze willen doen en op het moment dat ze in de creatieve modus komen is een groot deel van de tijd alweer voorbij. Dat is natuurlijk erg jammer.

Als je deze barrières om creatief bezig te zijn herkent in je leven, dan is de Art Journaling-groep wellicht wat voor jou. De Art Journaling-groep geeft creatief bezig zijn namelijk een vaste tijdsperiode, een context en verantwoordelijkheid. Een bijkomend voordeel is dat je niet alleen jezelf een cadeau geeft door meer creatief aan de slag te gaan, maar ook jezelf en vele anderen een prachtig geïllustreerd boekje cadeau geeft. Een boekje vol met opbouwende en bemoedigende tekeningen, schilderijtjes, mixed media pagina’s, teksten en andere creatieve uitspattingen. Een boekje om te koesteren. Benieuwd hoe zo’n boekje eruit kan komen te zien? Bekijk dan het filmpje.

P.S. Je mag natuurlijk ook deelnemen aan deze groep als je geen barrières ervaart om creatief bezig te zijn. Als je ervan houdt om op papier creatief bezig te zijn en enthousiast wordt van het idee om met en voor elkaar op creatieve wijze boekjes te vullen, dan ben je meer dan welkom!

Praktische informatie

Programma
Het creatief bezig zijn doe je thuis, maar we starten en eindigen gezamenlijk. Op de startochtend lichten we toe hoe het Art Journaling proces werkt onder het genot van een kopje koffie of thee. Er is dan de gelegenheid om vragen te stellen en voorbeeldboekjes te bekijken. Aansluitend zullen we samen starten met het maken van de eerste persoonlijke pagina’s in onze eigen boekjes.

Vervolgens hebben we tien maanden de tijd om alle boekjes te vullen. In die tien maanden zul je 30 pagina’s vullen in verschillende boekjes. De boekjes worden namelijk geroulereerd, Je mag helemaal zelf weten hoe je deze pagina’s vult: de techniek en boodschap staan niet vast. Alles mag, zolang het maar aangenaam is voor het oog en hart (en houdbaar over de tijd). Hoeveel pagina’s je in elk boekje maakt en hoe vaak je het boekje moet doorgeven hangt af van het aantal mensen dat meedoet. Na sluiting van de inschrijftermijn maken we een rooster. We houden bij het maken van het rooster rekening met je adres en proberen er rekening mee te houden dat iedereen een zo kort mogelijke reisafstand heeft.

In juni sluiten we het jaar gezamenlijk af met een high tea. Tijdens deze ochtend krijg je jouw eigen boekje terug van de persoon die de laatste pagina’s in jouw boekje heeft gevuld. We pakken de boekjes voor elkaar in en geven elkaar zo een waar cadeau. Een cadeau waarvan je gelijk mag genieten, al is er natuurlijk ook gelegenheid om de boekjes van anderen te bekijken en bewonderen. Aan het eind neemt iedereen zijn eigen boekje mee terug naar huis om er een lange tijd van te genieten.

 

Doelgroep
De doelgroep van de Art Journal-groep zijn christenen uit Ede en Bennekom. (Als je net buiten Ede of Bennekom woont en graag mee wilt doen, dan willen we je vragen om je gewoon op te geven. Na sluiting van de inschrijving bepalen we afhankelijk van je adres en de reisafstand tussen jou en andere deelnemers of je mee kunt doen. Woon je niet in Ede, maar vind je het idee super tof: stuur ons dan even een berichtje via het contactformulier. We denken graag met je mee.)

Kosten
We zijn een stichting en hebben geen winstoogmerk. We vragen van alle deelnemers een eenmalige gift om de kosten voor de materialen, startochtend en high tea te dekken. Bij de bevestiging van inschrijving ontvang je van ons een verzoek om de eenmalige gift over te maken. Mochten de kosten voor jou een barrière zijn om deel te nemen, dan kun je dit aangeven op het inschrijfformulier. (Indien je graag meer wilt betalen om de kosten te denken, dan waarderen we dat enorm. Je kunt tijdens het overmaken van je gift zelf het bedrag verhogen.)

Praktische informatie
Doelgroep: (jong)volwassene
Cursusleider: Janneke van de Kamp
Startdatum: zaterdagochtend 9 september van 10.00-12.00
Afsluiting: zaterdagochtend 8 juni van 10.00-13.00
Locatie: in Ede (Exacte startlocatie en afsluitingslocatie worden nog gecommuniceerd)
Eenmalige gift om de onkosten te dekken: 50 euro

 

Inschrijven

De inschrijving is gesloten. Wil je graag op de hoogte gehouden van de start van een nieuwe Art Journal groep? Stuur ons dan een berichtje.