Art Journal Teens

Hou jij van tekenen, verven of handlettering? Of wellicht wel van alle drie? En vind je het leuk om anderen te ontmoeten die hier ook van houden? Geef je dan op voor Art Journal Teens!

Bij Art Journal Teens ga je samen met andere tieners een Art Journal vullen. Iedereen die meedoet krijgt een lege Art Journal: een boekje met stevig papier om op te werken. In vijf maanden tijd wordt dit boekje gevuld met kunstwerken van jou en alle anderen die deelnemen. Je mag helemaal zelf weten hoe en waarmee je het boekje vult (al zullen we je af en toe wel helpen aan inspiratie). Je mag het boekje vullen met tekeningen, schilderijtjes, mixed media, handlettering, teksten of knipsels. Alles mag, zolang je maar vriendelijk bent en er iets moois van maakt. Het doel is om de ander een cadeautje te geven en er eentje zelf te ontvangen. Ben je benieuwd hoe zo’n boekje eruit kan komen te zien? Bekijk dan het filmpje.

Praktische informatie

Programma
We starten en eindigen de Art Journal Teens gezamenlijk. Op de startmiddag leggen we uit hoe het Art Journal proces werkt en laten we een aantal boekjes zien ter inspiratie. Vervolgens krijgt iedereen een eigen boekje en starten we met het maken van de eerste persoonlijke pagina. Een pagina waarin we iets over onszelf vertellen.

Na de startmiddag worden de boekjes vervolgens via een vast rooster doorgegeven. Dit betekent dat jij jouw boekje doorgeeft aan iemand anders, die één of meerdere pagina’s voor jou vult. Ondertussen vul jij zelf één of meerdere pagina’s in een boekje van iemand anders. De boekjes worden via een vast rooster doorgegeven, zodat iedereen wat in jouw boekje maakt en jij ook iets in het boekje kan maken van alle anderen. Bij het maken van het doorgeef rooster houden we rekening met jouw adres en proberen we het boekje te laten doorgeven aan iemand die bij jou in de buurt woont. Daarnaast is er een app-groep om je te herinneren wanneer je het boekje moet doorgeven.

Tijdens de afsluitende middag krijg je jouw eigen boekje weer terug. Een boekje vol kunstwerken van jou en andere tieners. Een cadeautje dat je mee terug naar huis mag nemen en waar je hopelijk nog vaak doorheen wilt bladeren.

Doelgroep
Kinderen vanaf groep 6 van de basisschool tot en met ongeveer klas 3 van de middelbare school. (We zijn een christelijke organisatie en dit zal ook doorklinken in deze groep).

Kosten
We zijn een stichting en hebben geen winstoogmerk. We vragen van alle deelnemers een eenmalige gift om de kosten voor de materialen, startmiddag en slotmiddag te dekken. Bij de bevestiging van inschrijving ontvang je van ons een verzoek om de eenmalige gift over te maken. Mochten de kosten voor jou een barrière zijn om deel te nemen, dan kun je dit aangeven op het inschrijfformulier. (Indien je graag meer wilt betalen om de kosten te denken, dan waarderen we dat enorm. Je kunt tijdens het overmaken van je gift zelf het bedrag verhogen.)

Praktische informatie
Doelgroep: tieners (groep 6 t/m klas 3)        
Cursusleider: Dorien Hoeve en Caroline de Jong
Startdatum: vrijdag 22 september 16.00-17.30
Afsluiting: Vrijdag 23 februari 16.00-17.30
Locatie: Oversteek 54 (Ede)
Eenmalige gift om de onkosten te dekken: 10 euro

 

Inschrijven

De inschrijving is gesloten. Wil je graag op de hoogte gehouden van de start van een nieuwe Art Journal groep? Stuur ons dan een berichtje.